Fixed Service

- Ενδείκνυται για χρήση που δεν ξεπερνά ετησίως τα 15.000χλμ.

- Αφορά σύντομες διαδρομές μέσα στην πόλη με πολλά ξεκινήματα, απότομες επιταχύνσεις, συνεχή φρεναρίσματα και λειτουργία κινητήρα σε υψηλές στροφές.

LongLife Service

- Είναι προτιμότερη επιλογή για χρήση που ξεπερνά ετησίως τα 15.000χλμ.

- Αφορά οχήματα που κινούνται σε ανοιχτές διαδρομές με σταθερή ταχύτητα, χαμηλές στροφές και φορτίο, και γενικά ενδείκνυται περισσσότερο για οικονομική οδήγηση.

 

Στις µικρές διαδροµές ο κινητήρας δεν έχει τον απαιτούµενο χρόνο να επιτύχει τη βέλτιστη θερµοκρασία, µε αποτέλεσµα να σχηµατίζονται επικαθήσεις, οι οποίες µακροπρόθεσµα µπορούν να προκαλέσουν πτώση στη στάθµη λαδιού.

Για αυτό, καλό είναι να ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα λαδιού στο αυτοκίνητό σας. Αν κατά τον έλεγχο ο κινητήρας είναι ζεστός, σβήστε τη µηχανή και αφήστε να περάσουν λίγα λεπτά, ώστε να επανέλθει το λάδι στο κάρτερ.

Μόλις ο κινητήρας «κρυώσει», µπορείτε να προχωρήσετε στον έλεγχο του λαδιού.

Αποφύγετε...

  • Πολύ υψηλά ή πολύ χαµηλά επίπεδα λιπαντικού
  • Ακατάλληλα λιπαντικά
  • Μίξη µε µη συνιστώµενα πρόσθετα
  • Παρατεταµένα διαστήµατα ακινησίας
 

Κινητήρας: 
Εκεί που χτυπάει η καρδιά του
αυτοκινήτου σας!

Και γι’ αυτό πρέπει να λειτουργεί άψογα. Αυτό επιτυγχάνεται µε το σωστό λιπαντικό, που εξασφαλίζει τη λίπανση του κινητήρα και τη µείωση των τριβών στο εσωτερικό του, υπό οποιεσδήποτε οδηγικές συνθήκες. Στο Δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Συνεργατών Service Volkswagen ξέρουµε ποιο λιπαντικό ταιριάζει στο Volkswagen σας, βάσει των προδιαγραφών του κατασκευαστή.

Εκτός από την αλλαγή του λιπαντικού, ελέγχουµε διεξοδικά το όχηµά σας και κάνουµε τις αναγκαίες εργασίες, χρησιµοποιώντας µόνο γνήσια ανταλλακτικά.

Γνήσιο Λάδι Κινητήρα Οικονομίας Καυσίμου Volkswagen LongLife IV

Παρατείνει τα διαστήματα αλλαγής: Ειδικά σχεδιασμένο για τον κινητήρα σας.

• Ταιριάζει τέλεια στο Volkswagen σας: Για εγκεκριμένους κινητήρες με πρότυπο VW 508.00.
• Εξοικονομεί καύσιμο: Μεγαλύτερη οικονομία λόγω χαμηλότερης τριβής – παρατείνει επιπρόσθετα τη διάρκεια ζωής του κινητήρα.
• Παρατείνει τα διαστήματα αλλαγής λαδιού: Λόγω σταθερότητας μεγάλης διάρκειας και μειωμένης περιεκτικότητας τέφρας και δείκτη ιξώδους 0W-20.
• Δεν χρειάζεται άλλα πρόσθετα: Τα πρόσθετα διατηρούν τον κινητήρα καθαρό και αποτρέπουν τον σχηματισμό λάσπης λαδιού.

Castrol EDGE Professional LongLife III, ενισχυμένο με TITANIUM FSTΤΜ

Ισχυρό λιπαντικό, τώρα με τη δύναμη του τιτανίου.

• Οικονομία καυσίμου, μειωμένες εκπομπές και μέγιστη απόδοση.
• Διπλασιασμός αντοχής της λιπαντικής μεμβράνης, εμποδίζοντας τη διάσπασή της.
• 15% λιγότερη τριβή.
• Διατήρηση της δύναμής του για τουλάχιστον 140 ώρες περισσότερο.

Τα φρένα είναι το πιο σημαντικό
σύστημα ασφάλειας

του αυτοκινήτου και συµβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλο στην ασφάλειά σας. Γι' αυτό πρέπει να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση, καθώς καλούνται να λειτουργήσουν γρήγορα και αποτελεσµατικά σε ακραίες καταστάσεις.

Γνήσιες δισκόπλακες Volkswagen

Οι γνήσιες δισκόπλακες Volkswagen έχουν σχεδιαστεί µε βάση το βάρος και την τελική ταχύτητα του οχήµατος. Αυτό σηµαίνει ότι τα υλικά, το βάρος και το πάχος που έχουν οι δισκόπλακες και τα τακάκια, ποικίλλουν ανάλογα µε τον κινητήρα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι γνήσιες δισκόπλακες Volkswagen εξασφαλίζουν καλύτερες επιδόσεις κατά το φρενάρισµα και
τη µικρότερη απόσταση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου σας.

 

Οι δισκόπλακες και τα τακάκια υπόκεινται στη μεγαλύτερη πίεση και φθορά, απ' όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου. Αν υποστούν φθορές, πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως, καθώς λόγω της υπερθέρμανσης τα φθαρμένα τακάκια προκαλούν χαρακιές ή και ρωγμές στη δισκόπλακα και μειώνουν την ικανότητα πέδησης. 

Διάφοροι παράγοντες, όπως το βάρος του οχήματος, η ποιότητα των ανταλλακτικών και ελαστικών αλλά και η ταχύτητα παίζουν μεγάλο ρόλο κατά το φρενάρισμα. Όταν διπλασιάζεται η ταχύητητα του αυτοκινήτου, τετραπλασσιάζεται η απόσταση ακινητοποίησης. 

 

Μπαταρία

Είτε κατά την καλοκαιρινή, είτε κατά τη χειµερινή περίοδο, η σταθερή λειτουργία του κλιµατιστικού επιβαρύνει την µπαταρία, ενώ τα µεγάλα διαστήµατα, όπου το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιηµένο µπορούν να προκαλέσουν την αποφόρτισή της και να µειώσουν τη διάρκεια ζωής της. Για αυτό ένας έλεγχος της κατάστασης της µπαταρίας ανά τακτά χρονικά διαστήµατα, κρίνεται επιβεβληµένος.

Ιµάντας χρονισµού

Συγχρονίζει την κίνηση των εµβόλων και των βαλβίδων µέσα στον κινητήρα. Ο γνήσιος ιµάντας χρονισµού Volkswagen, κατασκευασµένος από υλικά όπως ίνες γυαλιού, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός και µε µεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Διασφαλίζει την τέλεια συνεργασία µεταξύ των υπολοίπων µερών του κινητήρα (τροχαλία), επιτυγχάνοντας τη µέγιστη απόδοσή του και την αθόρυβη λειτουργία του.